Bereiding gerechten Kerst- en Nieuwjaar

Ik giet me eerst een glaasje wijn uit en dan......


Warme aperitief hapjes zakouski's en worstenbroodjes

- Verwarm de oven voor op 150°C

- Plaats de hapjes in een ovenvaste schaal en verwarm ze ongeveer 10 minuten

 

Warme voorgerechten: (tussengerechten)

- Verwarm de oven voor op 200 ° C.

- Verwijder de folie van de schotel en plaats deze in de oven gedurende 15 min.

 

Soepen:

- Breng de soep aan de kook op gasvuur of magnetron oven;

- Om af te werken, voeg er van het vuur de room aan toe.

- Opgelet !!! Eens de room is  toegevoegd, niet meer laten koken.

 

Hoofdschotels:

- Verwarm de oven voor op 150 ° C.

- Verwijder de folie van de schotel en plaats die in een ovenvaste schaal in de oven gedurende 35 min.

- Verwarm de sausen en groentjes op gasvuur of magnetron oven +/- 5 min per portie.

- Zwarte bakjes met de gerechten mogen enkel in de magnetron +/- 5 min per portie.

- Verwarm de balletjes in tomatensaus en vol-au-vent op gasvuur of magnetron oven +/- 5min per portie.

 

De huisgemaakte kroketjes:                        

 

Verwarm de frituurolie tot 175 °C. Vul de mand met één laag kroketten (geen kroketten op elkaar leggen). Bak gedurende 3 tot 4 minuten goudgeel. Te veel kroketten tegelijk bakken of schudden met het mandje tijdens het afbakken vergroot de kans op openbarsten. Idem voor de kaas- en garnaalkroketten


Klaar om te serveren en smakelijk