Bereiding gerechten Kerst- en Nieuwjaar
Ik giet me eerst een glaasje wijn uit en dan......
Warme aperitief hapjes zakouski's en worstenbroodjes
- Verwarm de oven voor op 150°C
- Plaats de hapjes in een ovenvaste schaal en verwarm ze ongeveer 10 minuten
Warme voorgerechten: (tussengerechten)
- Verwarm de oven voor op 200 ° C.
- Verwijder de folie van de schotel en plaats deze in de oven gedurende 15 min.
Soepen:
- Breng de soep aan de kook op gasvuur of magnetron oven;
- Om af te werken, voeg er van het vuur de room aan toe.
- Opgelet !!! Eens de room is toegevoegd, niet meer laten koken.
Hoofdschotels:
- Verwarm de oven voor op 150 ° C.
- Verwijder de folie van de schotel en plaats die in een ovenvaste schaal in de oven gedurende 35 min.
- Verwarm de sausen en groentjes op gasvuur of magnetron oven +/- 5 min per portie.
- Zwarte bakjes met de gerechten mogen enkel in de magnetron +/- 5 min per portie.
- Verwarm de balletjes in tomatensaus en vol-au-vent op gasvuur of magnetron oven +/- 5min per portie.
De huisgemaakte kroketjes:
Verwarm de frituurolie tot 175 °C. Vul de mand met één laag kroketten (geen kroketten op elkaar leggen). Bak gedurende 3 tot 4 minuten goudgeel. Te veel kroketten tegelijk bakken of schudden met het mandje tijdens het afbakken vergroot de kans op openbarsten. Idem voor de kaas- en garnaalkroketten